BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

MEREKA YANG T.E.G.A.R

Sunday, June 28, 2009

kne kew kitew ta0 sal ex kitew nyew bf 0f gf??

hye k0runk..urm xdew pe..juz tiba-tiba terlintas dalam fikiran ako0 samada perlu ke kita tahu siapa ex-boyfriend atau ex-girlfriend kekasih kita. Hurm…memang best kalau kita dapat tahu. Tetapi adakah kita pasti yang tindakan kita tu betul.

Bagi pendapat ako0 lah kan, tidak perlulah kita tahu siapa bekas kekasih pasangan kita tu. Kalau tahu pun, akan buat kita berasa marah dan tak suka. Menyampah lagi ada la. Mana tak nya, buat-buatnya kita ternampak yang ex-boyfriend atau ex-girlfriend kekasih kita tu sedang syok berbalas-balas komen di Facebook mahupun Friendster, tak ke terasa hangat dalam hati ni. Haish!

Tetapi, kalau kita tahu siapa dia, mesti kita akan selidik sedalam-dalamnya pasal orang tu. Asal dia di mana, tempat tinggal dia, siapa kawan-kawan dia dan sebagainya. Kalau boleh, sampai hobi dan masakan kegemaran dia pun kita nak tahu. Kata orang, bolehlah kita lihat apa kekurangan kita dengan dia. Mana yang baik tu, kita ikut la. Yang mana tak elok tu, kita perbaiki diri lagi. Bagus juga tu.

Memang ada kebaikan dan kekurangannya kalau kita lihat perkara ini dari pelbagai perspektif yang berbeza. Tetapi terpulang kepada kita untuk memilihnya. Bagi ako0, memang tak perlulah. Tak tahulah anda semua macam mana. Mungkin anda boleh kongsi-kongsikan cerita kalau ada.

2 p0kpekp0kpek:

Ezzatty Hamdan said...

ermm..asenyer, x perlulah kita tanya..
kalau sidia yang bagitahu dulu,itu binus, tapi jangan pulak kita nak cemburu tak tentu pasall.
just tau untuk sekadar tau..

okeyh x nisah??
ngee

misz chubby said...

butul2..wat pe nk tnyew..if dye bgta0..hahha..mmg satu b0nus..hahha..
nwae..pe yg kmo0 ckp tue bt0i cik izzaty..hehhe..