BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

MEREKA YANG T.E.G.A.R

Sunday, May 29, 2011

entry MAGHRIB !



salam k0runk..mcm da lame xupdate bl0g aku an??..hahhaa..CIK NURHANISAH HAMDAN..bukan mcm da lme..mmg da lme pun k0 biakan bl0g k0 tuh bersawang..if cicak masuk pun knpem sesat punyelah dalam sawang kt bl0g k0 tuh..
erk !!..hahaha..0ke2..aku salah bub da lme xupdate bl0g..alasan pe lak yg aku nk bg kali ney??.jap nk pki..haha
0ke..xtwu la alasan ney kukuh kew x an..ngee..
aku nk ckp..sbub aku da lme xupdate bl0g adalah kerana line BERUKBAND kt umah aku yg cm HAMPEH !!..ingin ditekankan sekali lagikk ye kwan2/..LINE BERUKBAN YG CM HAMPEHH !!..urm..kdg2 0ke jew line ney..wat cm aku nk ciumm jew k0 an..tp kdg2 cm siyall.terasa cm nk r0g0l then sebat  n bg kejutan letrik jew kt line berukband aku ney..miahahaa..kjam an aku??eh2..aku xkejam ngan 0rang if mereka xkejam ngan aku..so0 k0runk jgn la takut ngan aku ea?..jgn lak nk lrikk if jmpe aku..xkecian kew kt aku??..xde org nk kawan ngan aku nanti...hahaa..amcm??.kukuh x alasan aku..ngee..
oke2..aku busy..waaahhh..mcm aku ney perdana menteri yg kene uruskn negara jew an..pdehal...fb online memanjang..hahaha..yee..aku 0nline fb pun skjp2 jew..tuh pun bub nk update cite2 membe2..shrie if k0 xbukak sti k0 rse cm stahun k0runk g bertapa.hahaa..mcm2 berlaku kt fb tuh..
byk kali aku try nk update bl0g ney..tp..stiap akli nk bkak jew..sti line tuh wat hal..geram xdak dah la aku ney..pe lagikk..bebai la aku..0ops !..tkua bhse utara lak..ngee..
ye..sjak jadikk penanam anggur yg berjaya ney..mcm2 aku wat t0k enjayakan diri aku yg cm 0rang gila d0k kt uma ney..antaranye..menghabiskan minyak m0t0 dgn pusing2 sekitar ipoh s0runk dirikk..xpun ngan membe2..
g j0gging kt tmn p0lo..m0tipp...ye..nk kuruskan bdan la pe lagikk..cita2 n impian aku ialah..nk nmpk kurus mase k0nv0 taun depan..nk wat surprise kt membe2..n nk wat srprise kt sume ex bf sye..b0le x cmt0??..miahaha..bg dye0ank ternganga sket tgk...haa..k0runk d0a2kn lah aku ea??..
aku de gak abeskn dwit g klas bakery..ngee..walaupun kt kelas tuh aku blaja mende yg sme time aku sem 5 dulu an.tp..xpe..nk ilangkn b0rink pnye pasal..lgpun..xslahkn if kte belajar lagikk???..
pe lagikk ea?..haa.yg pling penting..MENJADI SURI RUMAH SEPENUH MASA..miahahaa..cal0n bakal menantu pilihan ney..ngee..n aku akn meninggalkn IPOH dalam mase sehari lagikk..aku nk g r0und da w0rld..mencarikk pasangan idup..waaah...statement xnk klah..haha...gye cm dwit byk jew nk r0und da w0rld an..hahha..xdelah..aku nk g s0mewhere yg l0kasinye dirahsiakan t0k crikk kje..k0runk d0akan aku kay??..if da dpt keje t..aku inf0rm l0kasi aku kt k0runk kay?..wat mse skunk ney hnye 0rg terdekat jew twu aku nk g ane..k0 nk gempak jew an nisa..hahha..betull....jgn wis0 ttg keadaan dirikk aku ney..aku kn kuat n pndai berdikari..ley jge dirikk..aku da stat berdikari n merantau since lepas spm dulu kala dah..so0..jgn gentar 0ke..miahaha..juz nk k0runk pray jew t0k rezeki aku ..
kayla...adi0ss..aku ch0w dulu..will be update later..daa guys..cheers fer da reading :)







current mood :  doakan saya kawan2.. :)

Monday, May 16, 2011

killng me softly !




sejak bl0gger wat hal bru2 ney..aku da jadikk mlas nk update bl0g..huhu..
cuihh !!..alasan jew kau tuh nisa...hahaha..ngee.. :D ...eh..x..ne de,,betull..yela..tipa kali nk update ley nk bukak..
idea yg aku nk karut abes ilang sume..huh!!..
0ke2..16 mei..de pe nga tarikh ney?.




err..yee..result exam da kua??.aku?..urmm.mlas nk check tepat kul 12 tdikk..bkn pe..knpem2 server heng..yela..rmay sgt yg nk l0g in..so0..aku bia kn jew la mereka2 check result dye0ank dulu..bkn pe..
sebgai akak seni0r yg terh0rmat..kne la mengalah kt adik2 juni0r an?/.hahaha.. muak ngn statement ney n nk lempang aku..hahaa..silakan..ngee..
0ke2..aku siyes..result amcm??err... pe yg aku ley ckp is alhamdulillah..syukur sgt2...blasan yg setimpal dengan usaha ..huhu..papep0wn..result meningkat sgt ketara dr sem 5 yg cm hmpeh..the w0rst result ever k0t dlm life aku..ye sbub tuh j0gak aku kne wrning ngan papa..ngee..time kene warning tuh..aku hanya mampu tersenyum lebar jew la an..hahha..
yg pasty nye..result sem 6 lgi bgus dr sem 5..n yg pling besstt nye.AKU XKN KENE MARA NGAN PAPA..hahha..
tpkn..apelah result aku ney an tnpe SEMUA GURU2 N PENSYARAH yg telah mendidik aku..
sempena hari guru ney..aku nk ucapkn SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA PENDIDIK..TANPA KALIAN SIAPALAH KAMI !!..L0TZ N MILLI0N 0F THANX T0 ALL O U 0UT THERE !!!..


AND







current mood : KERJA..KERJA..KERJA !!

Thursday, May 12, 2011

oh mata !

erk !..ya allah..kenapa lah byk sgt dugaan yg aku beri..
k0runk nk twu x?..errk !!..mate aku yg blah kanan lak skit cm nk tumbuh ketumbit..aiyak !!..
aku pun xtwu npe..stiap kali kees0kan arinye aku ckp aku nk g kubur arwah membe bek aku NORLYANA ADNAN ..sti mlmnye mate aku skit..huhuhuh..adakah ini adalh kebetulan ataupun....
urm..xpela..redha jew la..tpkn..mate aku yg blah kiri ney bro0 jew bek nk bermanje2 melihat dunia luar..dh belah kanan lak wat hal..ad0yai..pe la malang nsib aku ney..xkire cmne p0wn..s0k aku nk g gak kubur arwah..rie tuh nk g xjdikk bub mate ketumbit..mnx2 la s0k xnek lagikk ketumbit ney..
huhu..aku terasa cm mate aku ney kene infecti0n k0t..virus byk sgt..huhu..k0runk rse?..pt0t x g klinik check?..
ntahla..aku pun xpsty..adkah dsebubkn 0le eyeliner?..bub td aku sje gedik buh ayeliner kt mate aku ney..mklumla..hehhe..da lme xdpt kua n ber0leskn make up dimuke..so0..aku ngan gtal tgnnye buh la mende alh tuh kt mate..n skunk..mate aku pdih n skit cm nk tumbuh ketumbit..aiyakkk !!...
kau ampunknlah d0sa hambumu ini ya allah..
jika ini balasannye untuk kau mengurangkan d0sa hambamu ini..
aku terima dengan redha n terbuka...
oh..td aku de mer0g0l MR GOOGLE yg nsem lagikk menawan tuh sal ketumbit ney..ia sah sama skalikk xde kaitan nagn xtvt mengintai 0ke..so0..sila pham !!..hahah





KETUMBIT..

Pengenalan

Ketumbit merupakan jangkitan pada pinggir kelopak mata yang mengakibatkan bisul kecil yang berkembang pada bahagian tersebut. Ketumbit boleh dibahagikan kepada ketumbit luaran, iaitu apabila jangkitan berlaku pada folikel-folikel yang terdapat pada bulu mata, atau ketumbit dalaman, iaitu apabila jangkitan berlaku pada kelenjar minyak yang terdapat pada kelopak mata.

Ketumbit kebiasaannya terjadi pada kanak-kanak. Walau bagaimanapun, orang dewasa juga berkemungkinan untuk mendapat ketumbit, bergantung kepada tahap penjagaan mata mereka.

Penyebab
Ketumbit adalah disebabkan oleh kelenjar minyak yang terletak berhampiran dengan kelopak mata menjadi tersumbat. Kelenjar minyak yang telah tersumbat ini kebiasaannya akan dijangkiti oleh bakteria seperti bakteria Staphylococcus aureus. Penghasilan atau pengumpulan minyak yang berlebihan menyediakan keadaan yang sesuai untuk pembiakan bakteria. Antara faktor-faktor yang boleh menyebabkan kelenjar minyak tersumbat ialah :

* Tekanan
* Pertukaran hormon
* Mengguna peralatan solek yang sama buat satu jangka masa yang lama atau yang telah dijangkiti oleh bacteria
* Diabetis
* Kandungan lemak yang tinggi dalam badan
* Kekurangan vitamin dalam badan


Patogenesis
Kelenjar minyak yang terletak berhampiran dengan kelopak mata tersumbat dan mengakibatkan minyak yang dihasilkan oleh kelenjar berkenaan berkumpul dan mengalir keluar daripada dinding kelenjar tersebut membentuk seperti gumpalan kecil (bisul) di pinggir kelopak mata. Bisul tersebut kebiasaannya amat sakit, berwarna merah dan bernodul. Kebiasaannya, kelenjar minyak yang tersumbat amat mudah dijangkiti oleh bakteria dan ini menyebabkan pesakit mengalami kesakitan yang teruk dan kawasan di sekitar kelopak mata yang terlibat menjadi kemerahan.
Ketumbit kebiasaannya kelihatan putih atau kekuningan seperti jerawat. Ketumbit boleh berlaku pada bahagian sebelah mata sahaja atau kadangkala ia boleh melibatkan kedua-dua belah mata dalam satu masa, secara serentak.
Bisul yang terhasil pada kebiasaannya akan surut dengan sendirinya apabila bahan yang menutup lubang kelenjar minyak tersebut dialihkan. Jangkitan oleh bakteria juga akan pulih apabila nanah dikeluarkan dan bahagian kelenjar tersebut dibersihkan.
Simptom-simptom

* Bisul di bahagian atas atau bawah kelopak mata
* Bengkak di sekeliling kelopak mata
* Sakit
* Kelopak mata menjadi merah
* Kelopak mata terasa sakit apabila disentuh
* Mata menjadi pedih
* Mata berair
* Gatal-gatal di kawasan bisul
* Pesakit berasa tidak selesa semasa mengelipkan mata
* Sensitif kepada cahaya yang cerah


Nyatalah ketumbit ni takda kena mengena dengan mengintai anak dara orang tgh mandi ke hape ke…

alang2 tdikk aku da mer0g0l en google tuh an..aku sempat gak cri cre nk ilangkn ketumbit ney..n aku jmpe mende alah ney...


"Jika ada dikalangan keluarga atau rakan-rakan anda menghadapi masalah ketumbit di mata, Tak perlulah risau kerana ianya mudah dirawat dengan bawang putih sahaja. Caranya, ambil seulas bawang putih, guris sedikit bahagian hujungnya dengan kuku agar keluar airnya dan sapukan pada kelopak mata yang ber ketumbit tadi 3 kali sehari. Insyaallah ketumbit akan beransur baik dalam masa singkat. "



current  mood : nk tuka mata len b0le x??

Wednesday, May 11, 2011

fakta @ auta ??


lagikk entry bub aku xley nk td0..hahaha.
oke ..pas aku merogol MR GOOGLE sebentar tadikk..
aku jmpe mende alah ney..sila baca dengan nada yg agak nyaring..m0tippnye??..hahaha..xde m0tipp p0wn sbenanye..sje gewdikk.haha..pe lagikk..layannn..k0runk jgn mengeja lak..aku suh membaca..hahah

  • Rama-rama merasa makanannya dengan kaki.
  • Bunyi itik tidak menghasilkan talun (echo).
  • Dalam tempoh 10 minit, taufan membebaskan lebih banyak tenaga berbanding keseluruhan tenaga yang boleh dibebaskan dari senjata nuklear yang terdapat di bumi.
  • Secara purata, ramai manusia lebih takut labah-labah daripada takut mati.
  • Gajah adalah satu-satu mamalia yang tidak boleh melompat.

  • Satu dari dua billion manusia akan dapat hidup sehingga 116 tahun atau lebih
  • Tidak mustahil bagi lembu menaiki tangga, tetapi ia tidak boleh menuruni tangga.
  • Wanita berkelip mata dua kali lebih banyak dari lelaki.
  • Secara fizikal semulajadi, adalah mustahil untuk anda menjilat siku sendiri.
  • Siput boleh tidur sehingga tiga tahun.
  • Saiz mata manusia tetap sama sejak dilahirkan, tetapi tumbesaran hidung dan telinga tidak pernah berhenti sewaktu hidup.
  • Semua beruang kutub adalah kidal.
  • Mata burung unta adalah lebih besar dari saiz otaknya.
  • TYPEWRITER adalah perkataan terpanjang yang boleh dibina dari huruf-huruf yang terdapat dalam satu barisan yang sama pada papan kekunci.
  • Hampir semua pembaca post ini akan cuba untuk menjilat sikunya.


current mood : saya nk makan !!

xde m0tipp !

update lgikk..yee..mlm2 bute cmney..aku still xtid0 lgikk..eh2.!!..silap..pagi da 0ke..yee..skunk ney da kul 0358..
nk td0 tp xley..erk !!..pe yg aku nk wat ney..de sape2 nk tmankn aku x?..sumpah b0rink gilew..huhu..
kalaulah kedai aiskcg bkak mlm2 ney..erk..sumpah aku da g da..huuhuh..
bkn pe..aku lapar sebenanye ney...ane x nye..mkn mggie jew smlm..
nk mkn nsik..tp nk diet..lauk sumpah sedap k0t..cmne aku twu sdap??hahhaa..bub aku yg msak..lauk pe?..yee..
ikan siakap masak sweetsour..meleleh jew an tgk.
seb bek nafsu mkn xkuat..tp..ney la akibatnye..menanggung kelaparan di pagi buta..ameekk kau!!..pdan muke !!



current mood : lapaq !!

menggeletar ...


sti korunk sume rse an pe yg aku rse skunk ney..yela..mksud aku..dunia skunk ney semakin panas akibat pemanasan gl0bal dunia..ye..k0runk xyh nk slahkn sape2 bub ney sume salah k0runk gak..nk saman aku ngan kata2 aku ney??.silakan..tp aku de bkti yg kukuh mengatakan sume ney adalah disebabkn k0runk n aku skali..kite sume yg wat dunia jadikk cmney..so0 jgn salhkn sape2..kite yg mulakan pembakaran terbuka..membalak p0k0k sana sini..buang sampah merata2..tarah bukit tuh..bukit ney..
ney suma adalh punca npe dunia makin panas skunk..so0...marikk kite sume hayati kesan ttg perbuatan kite ney..xyh la k0runk nk mengeluh sana sini..
pade aku..da terlambat tuk k0runk nk betulkan sume ney..bub mende da terjadi kn..
ehhh !!..jappp !!...NURHANISAH HAMDAN kew yg mengeluarkan ayt2 diatas itu???.xcye??...hahaha..percayalah..
ney sume kesan dr final project yg aku wat mse aku part last kt p0li tuh..
it's all about recycle..
yeah..masih lagikk ingat
"RECYCLE TODAY FOR A BETTER TOMMORROW"
oke2..dh2..m0tipp entry ney ditulis is aku juz nk wat k0runk meleleh ngan sume ney..ngee..
sume ney adalah KESEJUKAN aku dikala aku KEPANASAN..
ye..aku sgt2 addicted kt mende2 alah ney skunk..
mmg meleleh la habaq hang..hahha..

taraaaa....

SILA KLIK PADA GAMBAR UNTUK TUMBESARAN GAJAH

my all time favourite AIS KACANG..
pde aku la an..ney la ais kacang yg palingg SEDAP pena aku mkn..
sumpah xtipu..k0runk xkn menyesal la if mkn ais kcang ney..
siapp de buah tembikai lagikk dye buh..n xlupe gak ..aiskrim..
if aku lie..knpem2 da 2scoop aiskrim aku mnx..terasa cm nk minx lebey de 2scoop..
tp..aku segan la plak nk minx...ahahhaa..


SILA KLIK PADA GAMBAR UNTUK TUMBESARAN GAJAH

n yg ney plak..AISKRIM MATKOOL yg pling latesst k0t..hahaha..
oke nme aiskrim ney SPLIT k0t..xsilap aku la..ngee..lupe pe ntah nme mende alah ney..
erk !..aku tibai jew aiskrim tuh tnpe melihat nmenye..so0..jgn tnye npe aku xtwu nme die..pdehal..d0k mkn salu..ngee..
sti k0runk pelik an tgk aiskrim tuh cmtu?..t0l ak??.0ke..tuh la specialty aiskrim ney..
kite ley bukak kulit dye..wat i mean is..aiskrim ney cm pisang..hahaha..cm yg k0runk tgk la an..
kulit dye diperbuat dr jeli..n dlmnye 0pc0z la VANILLA..if CHOCOLATE..sumpah aku xkn makan..
ntahla..aku pun xtwu npe..aku xmnat aiskrim coklat..pelikk an?..tp aku minat giilew kt chocolate..mksud aku cm coklat cadbury tuh la...tp xdela aku mengadap mende tuh 24jam..
erk !..aku sgt addicted k0t kt aiskrim ney..bg aku 10 suh mkn pun aku b0le abeskn..hahaha.
oke..aku mmg HANTU AISKRIM VANILLA..
nk jeles ngan aku??silakan..ngee..




current mood : lapar  !

Tuesday, May 10, 2011

FACKROLL

Dalam sebuah sekolah rendah, terdapat seorang budak darjah 3 bernama Dollah, dia dimarahi oleh gurunya (Cikgu Saodah) kerana mencarut di dalam kelas dengan menyebut fuck. Lalu Cikgu Saodah pun mendenda dollah dengan berdiri di atas meja.

"Dollah!! kenapa kamu mencarut tadi?" tanya Cikgu Saodah. Dengan perasaan marah Dollah pun jawap "Erk, saya mencarut ke Cikgu? saya ikut bapak saya cakap je". "Kamu tau ke apa maksud perkataan yang kamu sebut tadi?" tanya Cikgu Saodah lagi...

"Tahu Cikgu" jawap Dollah dgn yakin. "FUCk tu maksudnya Enjin kereta tokleh start Cikgu.."




current mood : xley nk tid0q

Monday, May 9, 2011

tanam anggur p0wn best ape..


xtvt rie ney??..xde pe yg best pun..juz duk uma lepak..menambahkn berat bdn...
eh2..aku dlm p0ses nk turunkan berat bdn ney..k0runk jgn lupe supp0rt aku kay?.xtwu menjadikk kew x..bkn pe..da duk uma ney..xde kje len la an..mkn tid0..mkn tid0..ad0yai..
nk berangan minah jenin ley x??..ngee..agk2 k0runk la an..cmne la rupe aku if kurus 6ti..?
de x segebu zizie ezzette?. secantik scha al yahya?..
aiyakk..hahhaa..oke2..xma0 berangan da..saya BERBANGGA MENJADI DIRI SAYA DAN RUPA PARAS YG SAYA ADA SEKARANG..
sume manusia dilahirkan ngan kecantikan masing2 0ke..
so0..pe yg kite ley wat is..bersyukur ngan pe yg kite ade..bkn kite xley brubah jdikk yg lbey bek..b0le..tp jgn la smpai mer0sakkan diri n menyeksa zahir n batin kite oke..o0pps..s0ri..terbagi ceramah free lak..ngee..
rmai membe yg tnye..da kje kew n xnk kje kew??.
err..t0k pengetahuan k0runk sume..aku bro0 jew balik lbey krang seminggu lbey..bia la aku nk lepak lu..
gpun..mak bapak aku ley tggung penanam anggur yg terh0rmat ney lagikk.
aku bkn xnk crik kje lagik..tp aku nk lepak2 lu..i'allh t pas result kua 16hb..aku g crik kje kay??.
ckp sal result..errr..sumpah takut..huhu..tmbh2 de lak membe gtau yg sbjek LAW de 3 0rg kne repeat bub failed..dlm pikiran aku..siapakah??..adkah aku??..mnx2 la bukan aku..
penat aku xtd0 sharian t0k stdy..minx2 la bukan aku..huhu...
smbung bub kje td lak..nk crik kje pe ea?.terpki gak aku.huhu..
xpe2..t decide len..
nsihat aku kpd semua penanam anggur sekalian..
jgn nk mengahbiskan b0ras kt uma n membesarkan bdn jew kay??
bwk2 la bt0bat..g crikk kje tuh kay?



current mood : maharaja lawak



Sunday, May 8, 2011

perhatian kepada semua ANAK KEDUA !


tga aku duk g0dek2 FB td..terjumpa lak mende alah ney..
n aku rse mnde ney 90% adalah benar dan fiktif belaka..
bub pe..aku sebagai ANAK KEDUA merasakan sume mende ney de kt aku..
kepada semua ANK KEDUA dalam family..ayuhh layannn..




KENALI ANAK KEDUA

ANAK MANJA IBU
sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..

BERCINTA
Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi

HATI
No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka

BERDIKARI
very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..

ARAHAN
anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri

PEMAAF & caring
tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah

PAKAIAN
Nak ajer up to date…semua nak kemas....




current mood : mengantuk !

Saturday, May 7, 2011

G.E.G.U.R.L...

hari yg sungguh n sumpah b0rinkk !!..
mo0d xbpe nk syii0kk bub mate aku PEDIH !!
tp mlm td gelak smpy guling tgk vide0 dak kelas wat..hahhaa..sumpah lawak gilew k0t..
dye wat vide0 miming lagu aizat..perpisahan ini n tujukan kt kte0ank skelas.hahaha..abes xde kje la tuh kt uma..err..k0runk nk tgk?...hahha..s0ry..xdpt nk share ngan k0runk..t xpsal2 aku kne sman lak ngan die..miahaha..ane aku nk crik wit?.
mmg la aku USAHAWAN yg berjaya dalam perusahaan ANGGUR..tp..anggur aku xberbuah lagikk la..
ane nk de wit..hahaha..ngee.. : D
eh..k0runk ley bygkn x if aku berkelakuan n berpewatakan cm GEGURL gituu..haha..
oke..aku dicabar 0le sum0nes tuk jdikk cmtuh..act..aku men2 jew ckp yg aku nk ber0bah nk jdik GEGURL..then dye ckp dye nk tgk aku cmt0h..
I was like..whatttt??..
O0pss..tuh la mak ckp..terlajak bwak m0t0 ley undur..terlajak ckp??..pdan muke k0..haha..amekk kau !.
0ke..k0runk rse aku pt0t x sahut cbaran n ber0bah ngan ikhlasnye jdikk GEGURL tersebut..if aku jdikk GEGURL..cmne ngan MOTO YAMAHA LC135 aku??..yela..ne de GEGURL nek LC beb..kene s0pan la sket..nek NOUVO kew..EGO kew..bro0 la kene ngan GEGURLnye tuh..ayuu gituuu..kn?? tp..fyi..AKU TIDAK AKAN SESEKALI MENCERAIKAN YAMAHA LC135 aku tuh !!
Owh..mgkin de diantare k0runk xphm kn..sti k0runk ckp k0 da mmg GURL pun..nk brubah cmne lagik..oke..mksud GEGURL aku dlm k0nteks ney ialah aku kene BERSOPAN SANTUN..LAGAK ALA WANITA AYU gituu..BERLEMAH LEMBUT..pendek kate kene jadikk GADIS la..bkn PEREMPUAN. cm aku yg skunk ney bkn kurang pe..it just aku ney jenis yg gelak besar xde nk c0ntrol2..ganas??hahha..tuh biase n sinonim da ngan aku..lg pe ea?
Haa..aku ney if ckp..cm bercakap kai healer..hahha..baekk punyee..bak kate membe2 aku..speaker bergerak..
Pade aku la an?..just be urself..Ign0red what pe0ple said n think b0ut u..it’s n0t that we can’t change 0urself t0 be s0me0nes better..but..changing then make urself as a HYPROCITE in this w0rld??..it’s better that u dun change anything if it in that kind of situation..rite?
change only if u r ready to m0ve f0ward n become GEGURL..
kayla..xma0 mencarut byk2..ngee..hahha
buhbye..>wink2<



current mood : i really need a JOB !!

Friday, May 6, 2011

nyah KAU !

shitt !!..xthan da ney..air mata sek meleleh jew..waaargghhh !!...sumpah rimas...
bile b0le bek mate ney..ad0yai...xlrat n xthan da..
pedih k0t..ad0yai..
asal la EN KETUMBIT ney sek nk kc0 id0p aku jew..
k0 nk ng0rat aku ea?.
tl0nk la pham..aku XSUKA kau !!..
ada paham??..nyah la kau dari idup aku ney..
ngee..wat cm KETUMBIT ney mnusia lak an??.hahhaa..
erk !!..pedih siyall !!
tl0nkkk !!..
s0me0nes..help me t0 get rid 0f this things !!..
i really mean it !!..please !!

perhatikan mataku yg SEKSI MEKSI ini..
agk2 c0w0k2 kt lua tuh trg0da x??..miahahah.

SILA KLIK PADA GAMBAR UNTUK TUMBESARAN GAJAH




current mood : PEDIH siyall !

Thursday, May 5, 2011

missing u ..

riwayat hidup se0rang pengganggur terh0rmat cm aku ialah..
d0k uma..makan..tid0..0n9 sampai lebam..tgk tb..merayap..haa..yg ney if p0ket kemb0ng la..if p0ket p0wn da cm lempeng..d0k kt uma jew la ea?..
nk kua p0wn xley skunk ney..bkn bub p0ket xkemb0ng..tp..aiyakkk..
mata aku wat hal balik lew.. 
yee..mata aku bengkak alik..KETUMBIT..errkk !!..sumpah buruk..xma0 kua..malo0 k0t..
bukan pe..aku tak0t rmai laki yg f0ll0w aku jew t..hahhaa..mklum la..mata da mengg0da gilew..ngee..
aku perasan?..nk sepak aku?..ngee..silakan..miahaha..
 mama ckp..pe salhnye perasan skali skale..it can m0tivate 0urself..tp..skali skale jew la ea??..
bkn pe..t if lbey2..0rg mnympah.haha..
oke..xmngarut da..
perasaan aku skunk ney??..sumpah b0rink gilew babi ...
nk g minx kje pun xde mo0d  lg..yee..saya masih dlm m0od berf0ya2 dirumah..
0ke2..tunggu result kua dulu..t bro0 g crik kje..hahhaa..b0le an??..
xpe..aku xsuh pun k0runk supp0rt aku smntare aku jd penggangur terh0rmat ney..bub parents aku msih lagi mampu..hahhaa..
eh..b0le x if aku nk ckp yg aku RINDU PERLIS..hahha..
sti k0runk gelakkn aku bub rindu PEKAN COWBOY tuh an??.
bkn pe..aku rindu nk g kelas..nk lepak ngan membe2 klas sume..
rindu saat aku gigih untuk mendapatkn DIPLOMA aku..rindu nk WAT ASSIGNMENT wla0pun aku ske wat last minute an..atleast aku xpena xanta assignment 0ke..xcye??.. percaya la dgn melihat muke suci aku ney..haha..
rindu gak nk BAWAK MOTO LAJU2 BUB DA LAMBAT G KELAS..hahhaa..nk tiru??oke..
sila tiru aksi ini dengan pantauan abg2 p0lis yg nsem sekalian.haha..
last skali yg aku nk ckp is
saya RINDU KAWAN2 SAYA !!!!!



current mood : oh DURIAN !





Wednesday, May 4, 2011

cerita itu...

cerita mengenai perpisahan..urm..oke..sumpah..3 arie berturut2 menanges..huhu..
bukan xley nk trime knytaan n perpisahan tersebut..tp..sdey bub ntah bile la kn b0le jmpe alik..mklumlah.aku akn ank perantauan..ye..ntah b0le jmpe ke x lgikk pasney..pasney sume akan bwk haluan masing2..
erk !!..lupe nk gtau..pade sape yg xtwu tuh..aku sedang membincangkan t0pik "perpisahan dan peninggalan PERLIS TERCINTA"..hahha
last paper 27hb pgi..ptg tuh t0z g sho0t jitra men b0wling..satu klas..sumpah happening gilew..then g mkn kt sala classic kt a.star..pastuh t0z g tgk wyg..bygkn..satu klaz tgk wyg skali..hebatt kn??.sumpah happening gilew..
then g sho0t kuale perlis lak..bermulalah adegan airmata jatuh ke pipi..sesi luahan perasaan..huhu..
sumpah sebakk gile time tuh.ye..aku menanges..xley than..bukan aku sje..rmai yg nanges..
s0knye..s0runk demi s0runk yg alik....hhuhu..aku mmg xley da kn..mmg meleleh lgikk la..
kje d0k nanges jew..smpi la mlm terakhir aku kt perlis..mlm 29hb..g kar0k wat kali terakhir..then g mam steamb0at ..kt kar0k pun nanges lagik..hahaha..sumpah lembik an??..muke jew nmpk cm ganaz..tp itu hati ada taman la der..hahha..disebubkn aku yg pling ja0h..haha..ipoh n perlis jauh 0ke..miahahha..aku yg pling last blik...
ari last..g umah family angkat..hahhaa...uma membe klas aku..fmily dye da mcm fmily aku..yela..aku rjin g uma die..mak die pun ckp..wat cm uma sirikk jew..hahaha...
aku pun..0n jew la..hahhaa..0ke..aku masih menjaga adab n tatasusila oke..agknye la k0t..hahaha..
da slam2 n bermaafan sume..dlm kul 10 lbey t0z alik ipoh..

DIKESEMPATAN INI AKU NK UCAPKAN TERIMA KASIH KT SUME WARGA DHK julai 08~ disember 10 UNTUK SEGALANYA..MAAFKAN SEGALA KESILAPAN NISA N HALALKAN SEGALA YANG NISA TERAMBIL SELAMA 3TAHUN KITA BERSAMA..AMPUNN BYK2..JIKA BERKESEMPATAN KITA AKAN BERJUMPA LAGIKK..INSYAALLAH...
sentiasa ngt lagu tema kita..PERPISAHAN INI n MEM0RI TERCIPTA kay??
heart k0runk sgt2..

layan vide00 ney..

video



current mood :  rindu PERLIS ..erk !!